Välj rätt tränings-bh till löpningen

Avkalle

Välj rätt tränings-bh till löpningen

När du springer utsätts kroppen för en hel del stötar. Dessa påverkar kroppen på olika sätt. För kvinnor kan stötarna vid löpning kännas obehagliga för brösten. För att undvika obehag ska du välja en bra tränings BH som passar för dig. Det finns flera olika modeller att välja mellan. Det viktiga är att du hittar en tränings bh som ger dina bröst rätt stöd.

Tränings bh skyddar brösten

Det är alltid viktigt att använda en bra tränings bh. Men det är ännu viktigare när det kommer till löpning. Att springa utan ett ordentligt stöd för brösten kan ge onödigt slitage på rygg och skuldror. Det kan resultera i värk. Det kan även uppkomma bristningar i huden och i bröstens bindväv och dessa går inte tillbaka när de väl har skett. Därför ska du välja tränings bh med omsorg.

Hitta rätt storlek

En tränings bh ska sitta tight men vara bekväm. Det är viktigt att du hittar rätt storlek för dig. Tyget ska helst vara lagom stretchigt och axelbanden ska vara lite stumma framtill för att ge en bra stabilitet. För löpning krävs ofta en tränings bh som är stadig med kraftiga axelband. Brösten dras neråt när du springer och därför behöver du hitta en modell som ger just dina bröst ett bra stöd.

Om författaren

kalle administrator

Lämna ett svar