Bästa drycken för löpare

Avkalle

Bästa drycken för löpare

Det råder delade meningar om vad som är den bästa drycken för löpare. Vissa förespråkar sportdryck och andra tycker vatten är bäst. Rödbetsjuice är en annan dryck som seglat upp som ett populärt alternativ för löpare. Här kan du läsa mer om olika drycker och när du som löpare bör dricka dem.

Vatten

Vatten är enligt många experter den överlägsna drycken för löpare, framför allt för korta distanser. Många dricker endast vatten på träning medan andra kompletterar med sportdryck eller andra drycker. När du löptränar gör kroppen av med mycket vätska och det är därför väldigt viktigt att dricka vatten regelbundet för att fylla på vätskedepåerna.

Sportdryck

Under lopp serveras ofta vatten och sportdryck och därför är det många som även inkluderar det som träningsdryck. Sportdryck bör drickas måttligt eftersom den ofta innehåller en hel del socker. Förutom socker innehåller den salter och ibland även koffein. Det gör att den ger kroppen en välbehövlig kick i början såväl som under ett lopp eller ett långpass.

Rödbetsjuice

Rödbetsjuice blir allt populärare bland löpare. Den ger bättre uthållighet tack vare dess förmåga att utvidga blodkärlen och således öka blodgenomströmningen. Dessutom förbrukar cellerna mindre syre vilket gör att du orkar springa både längre och snabbare.

Om författaren

kalle administrator

Lämna ett svar